Borvidék
Tokaj
Terület
30 hektár
Szőlőfajták
furmint, hárslevelű, sárgamuskotály
Dűlők
Hasznos, Vároldal, Palánta, Bártfai, Pipiske, Sípos
Talaj
Riolit és andezit alapú talajok
Borkészítés
reduktív és hordós borkészítés egyaránt
30 hektár termőterület válogatott dűlőkben, szőlők az egészen fiataloktól a 150 éves tőkékig. Fókuszban a borvidék hagyományos szőlőfajtái, a furmint, a hárslevelű, a sárgamuskotály, és az azokból készült száraz borok. Tokaji borkülönlegességek a kiváló évjáratokból: szamorodni, aszú, pezsgő. Aki szeretné megtudni, mi az a kincs, amit a különleges talaj, az egyedi mikroklíma és Tokaj hagyományos szőlőfajtáinak találkozásából születik, annak elég megkóstolni a borvidék világhírű borait. Több mint 400 éves borospincénkben és modern feldolgozónkban kiváló minőségű, elegáns borok születnek. Történelem, hagyományok, béke, hűvös pincék, szabályos szőlősorok, aranyló borok, egyedülálló kulturális és természeti környezet. Ez Tállya. Öröm megismerni.